lauantaina, syyskuuta 24

Herää pahvi


Näemmä en välttynyt miljoonilta toistoilta ja 
aivokatkoilta mutta tokasta yrityksestä tuli vielä sekavampi!
Tätä saa arvostella ja haukkua ja mitä ikinä tykkää.

Pienten väärinymmärrysten korjausta jälkikäteen mitä video
saattaa antaa:
nauramisella en tarkota semmosta ilkeetä tai arvostelevaa
naurua, vaan lempeetä ja hyväntahtoista.
Moni vaan kauhistelee anoreksiaa ja pelkää sitä, joka
on pahinta mitä voi tehdä koska just se antaa sen sairauden
voiman.  Vähän jos pikkulapsi pelkää mörköjä äiti saattaa
naurahtaa ja sanoa että senkin hassu ei mörköjä oo.
Ei siis semmosta pahansuopaa
(okei jos joku heittäytyy tahallaan draamakuningattareks
anoreksian varjolla nii ehkä sitten;) )
tosin en ollenkaan oo potkuja persiille vastaan
kun se anorektikko ei suostu katsomaan itseään peilistä
siinä kohtaa kun hoitoa on jatkettu tarpeeksi pitkälle
kovaan sairauteen vaaditaan kovat lääkkeet ja silleen, vaikka
ihan höhlä sairaus onkin. ;>


sairauden syntymiseen vaikuttaa tietysti hirmu moni asia,
(lapsella ei mun mielestä oo vielä
vastuuta sairastumisestaan)
muistaakseni luin että esim vanhempien syömishäiriö lisää
sairastumisriskiä 70% eli enemmän kun ympäristö
(hehhee, äitillä oli syömishäiriö nuorena)
silti ainakin siinä kohtaa kun sairaus on todettu
ja siihen tarjotaan apua, on vastuu täysin itsellä

97 kommenttia:

 1. Anonyymi24.9.11

  Hei tää oli hyvä video!!! täyttä asiaa! SULLA ON IHANA VARTALO!

  VastaaPoista
 2. Oot ihana, sun keho on ihan älyttömän kaunis :')

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus, poikaystäväkin vieressä sanoi, että asia postaus :) Lisää videoita! Ihan totta nämä ja olet hurjan suloinen <3

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, oona ja leena: Hirveesti kiitos ♥ Mua jännitti yöllä aivan sairaasti sillai että kaikki on asenteella "mitä vitsiä sä selität" mutta näemmä te ootte saanu pointista kiinni kaiken "öö" "mjaa" juttujen läpi!

  VastaaPoista
 5. voi unna sä oot ihana<3 ja hei täyttä asiaa koko video! hihii tulin heti hyvälle tuulelle kuulla noi sanat sun suusta;3

  VastaaPoista
 6. Anonyymi24.9.11

  Tosi hieno idea, että toit itses tollai tavallaan lähemmäs lukijaa. Uskon että se oikeesti saa ottamaan sun puheet enemmän tosissaan, kuin jos vaan kirjottaisit.

  En itse sairasta syömishäiriöö, joten joo en ehkä oo kukaan sanomaan mitään tähän, mutta tosta että syömishäiriöisille pitäis nauraa.. Uskon että aika usein syömishäiriöisillä on aika suuria ongelmia itsetunnon kanssa ja toki jotkut vois tajuta että tää ei oo järkevää jos niille naurettais päin naamaa, mut jotkut varmasti myös masentuis vaan entisestään eikä niinkun kuuntelis sitä järjen ääntä siinä vaan keskittyis vaan siihen että "mulle nauretaan oon huono"

  Ja aika usein syömishäiriön taustalla voi varmaan olla jotain ettei esim. oo saanu tarpeeks huomioo ja koittaa kerätä sitä sit sen sairauden avulla, vaikka pitäis keksiä joku terveempi tapa. Jolloin siis tietenkään sairastamisen lopettaminen ei välttämättä oo vain siitä kiinni että päättää lopettaa, vaan tarvitsee oikeesti sitä positiivista huomioo sitten jostain muualta.

  Mut siis niinkun sanoin, en oo mikään asiantuntija ja voi olla että oon ihan väärässä.

  Tää oli hyvä postaus ja sulla oli hyviä pointteja! :)

  p.s. toi on kiva toi uus banneri, mutta pakko kyllä sanoa, että pidin siitä aiemmasta enemmän <:

  VastaaPoista
 7. Anonyymi24.9.11

  Tää oli paras postaus mistään blogista pitkään aikaan, vaikken ollutkaan kaikesta ihan samaa mieltä.

  En ehkä itse nyt menisi nauramaan anorektikolle, vaikka ne tekeekin kärpäsestä härkäsen, mutta voisin olettaa että tiedät minua paremmin kun olet sen sairastanut enkä minä.

  Hyvä kun tuot ittes tolleen aika henkilökohtaisestikin meidän lukijoiden lähelle, monella ei varmana ois pokkaa.
  Ja vielä kerran, ihana postaus ! (:

  VastaaPoista
 8. Mahtava postaus!
  Ideasta sai tosiaan kiinni, ei niihin pieniin taukoihin tajunnut edes kiinnittää huomiota:)) Oot ihanan luonnollinen näissä siun videoissa.

  Tää herätti paljon ajatuksia ja tässä oli tosi paljon hyviä pointteja, mitä tosiaan kannattaa miettiä(:

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Ihan mahtava postaus ja video! Perustelit sun mielipiteet hyvin ja tää video anto oikeesti ajattelemisen aihetta. Kaiken lisäks oot tossa tosi luonnollisesti! (: Tykkäsin!

  VastaaPoista
 11. Siis apua en Pinja ehtiny lukeen sun kommenttia kun haluun jo vastata noihin edellisiin:

  Siis mun pointti ei oo missään kohtaa semmonen "hahaa vitun tyhmä" -nauru vaan semmonen.. ei ees välttämättä nauru mutta että sanoo ettei siinä oo mitään järkee että se aattelee niin. Sillain lempeesti.

  VastaaPoista
 12. Okei nyt pinjalle:

  Siis hmm, en sanonu missään tässä sitä, että täähän on vähän niinkun... siis just se mun käsitys anoreksiasta just _tolla hetkellä_ kun videion ton. Tein ton uudestaan ja sanoin asiat vähän erilailla. Mä en oo ikinä osannu sanoo, onko mun syömishäiriö alkanu ala-asteella vai koska, koska oon aina ollu aika laiha eikä semmosta super painonpudotusta oo tullu ennen tota viime talvee mutta tietysti paljon vähemmän kun sulla, ja varmaan "kevyemmistä" syistä.

  Ja siis niin, se kaikki on anorektikolle totta ja yritin tossa yhessä kohta vihjata että jos siitä syömisestä on saanu niin ison ongelman, tai että nyt on ylipäätänsä ajautunut siihen tilanteeseen että se on hankalaa niin siinä kohtaa tarvii sitä muiden apua ja just jonkun sillon pitäis tulla koputtaan olkapäälle ja heittää noi asiat vaa'alle. Enkä mä ite mikään mestariparantuja oo, koska en ois halunnu mihinkään noista hoitojutuista kun vasta nyt myöhemmin fysioterapiaan, eli siis anorektikko kyllä tarvii muiden tekemiä päätöksiä jos on siinä tilassa.

  Tietyllälailla tässä on pieni huumori koko ajan mukana, tai itelläni on ainakin helpoin tapa tällä hetkellä torjua syömishäiriöö huumorin kautta koska jos alan miettiin "se saa sut huonoon kuntoon" jne. ajatuksia niin se saa mut melkeen haluun sitä sairautta jollain tosi oudolla tapaa. Eli paljolti tää video on mun tapa tsempata syömishäiriöö pois, ei suinkaan todellakaan ainoo absoluuttinen totuus ja hei hyvä että kirjotit niistä mitä oot erimieltä. Ja siis noiden juttujen kanssa mitä oot erimieltä niin oon itseasiassa kyllä paljolti samaa mieltä. :D Tässä videossa kuitenkin näkyy se, että olin just saanu tän idean "miks anoreksia on prinsessasairaus mutta foliohattusia pidetään idiootteina" enkä ollu "käsikirjottanu" tätä mitenkään.

  Ja ainiin kaikille muillekkin hirmuisat kiitokset kommenteista ♥

  VastaaPoista
 13. Anonyymi24.9.11

  Tosi hyvä video! :) Käyn itekkin Tampereella BodyMindissa ja oon kyllä saanut sieltä tosi paljon apua.

  Ymmärrän ihan täysin mitä haet takaa. Nyt kun en ole enää siinä pahimmassa vaiheessa, osaan jo ajatella järkevästi ja tajuan kuinka helvetin typerä olen ollut. Suoraan sanottuna laihduttaminen on ollut tähänastisen elämäni suurin virhe ja antaisin mitä tahansa, jos en olisi koskaan ryhtynyt siihen.

  Sillon kun makasin sairaalassa letkun jatkeena, musta tuntu ettei mitään anoreksiaa olis olemassakaan. Oli sellanen olo, että mitä mä tällä teen, miksen oo elämässä elämääni. Sillon tajusin ensimmäisen kerran, että mä oon ite kehitellyt anoreksian päässäni, se ei oo mikään ulkopuolinen mörkö, joka on tunkeutunut mun aivoihin. Mä voin ihan itse päättää syönkö vai en, kukaan ei "ohjaile" mua. Tän ajatuksen avulla oon selvinnyt ja pystynyt syömään, koska haluan todistaa itselleni ja muille etten ole tyhmä.

  Muutenkin jos suhteuttaa jotain anoreksiaa maailman "oikeisiin" ongelmiin, se tuntuu ihan mitättömältä. Toisilla nuorilla on paljon pahemmat oltavat kuin mulla, esimerkiksi sodan takia, ja mä kehtaan vikistä jos oon syönyt yhden omenan liikaa. Mua alkaa oikeesti hävettää kun mietin asiaa tältä kannalta. Vaaka ja se, mitä se näyttää, on niin turha asia kun vaan voi olla. Ja kuten sanoit, ketään ei todellakaan kiinnosta painaako 53 vai 57kg. Sillä ei ole mitään merkitystä.

  Ja loppuun vielä, näytät miljoona kertaa paremmalta kuin joku 35 kilonen riutunut "keijukainen".

  VastaaPoista
 14. Oii kiitos emmiö! ♥ Ja toi bodymind on kyllä mahtava, mulla on Anna siellä ja ihan loistokeskusteluja käyty. Ihanaa että oot noin hyvässä vaiheessa :)

  VastaaPoista
 15. Anonyymi24.9.11

  minä thinspaannuin.

  anteeksi, oli pakko ilmoittaa.

  VastaaPoista
 16. No jopas kyllä. Täytyy sanoa että tähän painoon pääsee sillä että syö ~5 kertaa päivässä ja jokasena päivänä kaikkee namnam herkkuja ja harrastaa järkevästi liikuntaa :D
  Mutta noh, sille en voi mitään jos normaalipaino 53kg thinspaa koska ajatuksena ei tosiaan ollut se, vaan että näytän ettei normisyömisellä (oikeastaan syön varmaan enemmän herkkuja kun ihmiset keskimäärin) liho loputtomasti.

  VastaaPoista
 17. mä tiivistän nää mun kaikki ajatukset tähän: tää on oikeesti ihan mieletöntä tekstiä, oot ihan oikeessa. tosi hyvä, että teit tän, tää ihan kun jotaki terapiaa (mullekin). sori että kuulostan nyt sönköltä :DD

  VastaaPoista
 18. Oii ei kyllä kuulostanut tönköltä! Kiitos.

  VastaaPoista
 19. Sä annoit tässä videossa koko ajan sellaisen kuvan, että anoreksia on valinta. Että sitä pystyy vain valitsemaan terveen ja hyvän elämän jos niin päättää, että pystyy valitsemaan toisin. Mietitääs masennusta. Sekin on vain kasa tunteita ja siihen liittyviä tekoja (viiltelyä, itsemurhayrityksiä) ja se on myös mielensairaus. Samoin kuin anoreksia. Jos anorektikko voi valita terveen elämän ja syömisen, voiko myös masentunut päättää että nyt olen iloinen ja nautin elämästä?

  Anoreksia on (ainakin mun mielestä) monien ongelmien osasumma, lopputulos. Elämässä on pitänyt olla jotain väärin, jos sairastuu anoreksiaan (tai mihin tahansa muuhun syömishäiriöön.) Musta eka pitäs ratkasta ne muut ongelmat ennen kuin pääsee kokonaan irti anoreksiasta. Anoreksia on tavallaan vain muiden ongelmien sivuoire, ei pääongelma. Joten pelkästään päättämällä ei anoreksiasta pääse irti, jos ne muut ongelmat yhä kytee siellä ja on valmiina laukaisemaan anoreksian koska tahansa uudelleen.

  Mun mielestä ei pitäs ikinä vähätellä anoreksiaa eikä mitään muutakaan mielensairautta. Tää video oli vähän niin kuin pilkantekoa sitä kohtaan. Eihän kukaan sano skitsofreenikoillekaan, että he vain kuvittelevat ne äänet ja näyt ja että heitä pitäisi vähätellä.

  Miks anoreksialle saisi nauraa? Saako skitsofreenikoille ja niiden kuvitelmillekin vain nauraa?

  Eikä anoreksia tarkoita välttämättä kaiken menettämistä. Syömishäiriöt on hyvin yksilöllisiä ja tiedän monia, joilla on syömishäiriö mutta jotka ovat silti sosiaalisia ja hyvissä väleissä ihmisten kanssa. Tietty itelläkin - syömishäiriöisellä - ei ole juurikaan ystävyyssuhteita, mutta se osaksi johtuu siitä, että oon luonteeltani epäsosiaalinen.

  Hieno video, vaikkakin samalla myös hyvin ärsyttävä. Toisaalta on aina hyvä, että jotain joko rakastaa tai vihaa, sillä muuten sen helposti unohtaa. Joten siinä mielessä tää pikku provosointi toimi hyvin. Niin ja ihanaa, että oot paranemismyönteinen! Kaikkea hyvää sulle. <3

  VastaaPoista
 20. Jee ihanaa että joku uskaltaa puhua tuolla lailla "hyökkäävästi" (positiivisessa mielessä) ja kertoa omia ajatuksiaan avoimesti.

  Öö en osaa sanoa tähän nyt mitään järkevää vaikka haluaisin :-D mutta kiitän ja kumarran tästä videosta. Musta tuntuu että joihinkin ihmisiin saattaisi tehota todellakin paremmin tuo naureskelu kuin se että vaan surkutellaan että "voi pieni lasikeiju sähän kuihdut olemattomiin". Tuntuu ainakin omalta kannalta että jos ihmiset olisi nauraneet että "hahhah ootko vähän tyhmä" niin se olisi vaikuttanut muhun paljon enemmän kuin kauhistelu.
  Joopajoo en osaa nyt yhtään ilmasta itteäni, sori : D

  Olet tosi kaunis ja viisas tyttö!

  VastaaPoista
 21. Anonyymi24.9.11

  Ei voi muutakuin ihailla.

  VastaaPoista
 22. Anonyymi24.9.11

  jeij, kiva, että joku lausuu tän asian näin!, oon itte nimenomaan miettiny tätä samaa jo pidempään. Nimenomaan tossa terveystiedon tunnilla tuli mieleen, ku ope lausu jotain tähän tapaan:
  "Muistakaa, että anorektikot pitää nimenomaan ottaa vakavasti, eikä niiden laihuudenkaipuulle saa nauraa"
  Okei, onhan totta että anoreksia on vakava sairaus kun siihen sairastuu kunnolla, mutta kun ihmiset säälii anorektikoita ja näyttää säälinsä heille, ei todellisuudessa sen anorektikon mielessä tapahdu mitään muuta, vainkuin "lisämotivaatio" laihdutukseen.

  Tosi hyvä videopostaus!

  Ja joo, itsekin vähän siinä vaiheessa, aika pahasti oikeastaan, etten kauhean selkeästi pysty tätä näin ajattelemaan, mutta välillä olen onneksi saanut omistaa sen verran järjenhiventä, että nimenomaan sinun ja tämän pinjan "against pro-ana" blogia lukiessa on käynyt mielessä se tosiasia, ettei tässä todella ole mitään hiton järkeä.
  Että nämä tällaiset ovat aina kovin valaisevaa luettavaa! :d
  Kiitos sinulle!

  VastaaPoista
 23. Anonyymi24.9.11

  Toi lopun kommentti särähti ikävästi korvaan, vaikka tiedän jo tätä kirjoittaessani että et tarkoittanu sitä niin, mutta haluan tuoda esiin jokseenkin sekavasti kirjoitetun näkökulman. Järjellisesti seison oikeastaan muuten sun sanojen takana.

  Eli kun puhuit painoindeksistä, ja kerroit että kun painoindeksi olisi 14 olisit "kaunis". Entä me ihmiset, tai minä joka painan luonnostani alle tuon indeksin, enkä voi sille mitään sillä painon nosto (haha, tarkoitan ihan 'lihomista' mutta toi on mun korvaan paremman kuulonen sana, vaikka saikin aikaa pienen naurukohtauksen:--D) on hyvin vaikeaa kehon omista toiminnoista johtuen. Rusinarintainen, liian pitkä ja liian hoikka. Enkö ole siis kaunis koska painoindeksini on mitä on?

  En todellakaan halua tällä kommentilla saada aikaan mitään sairaita ajatuksia tai mitään, mutta mielestäni koko painoideksi käsite on turha, sillä ihminen on kaunis siinä painossa mikä hänelle on _annettu_ (nimenomaan annettu, ei itse 'muokattu'), se paino missä on hyvä olla kropan ja pään mielestä. Monesti yleistetään miten ihminen on kauniimpi painaessaan normaalirajan verran, mutta koskaan ei ajatella miltä luonnostaan luurangoilta tämä ajattelutapa tuntuu. Sama asia kuin sanottaisiin päin naama olevan ruma, koska en paina tarpeeksi.

  Kyllä, hyvin sekava kommentti enkä saa koottua tätä järkevästi, mutta tarkoitus on hyvä (; näin loppuun voin kuitenki viä sanoa että oot ihana ja kaunis juuri sellaisena kuin olet, ja elämä loistaa sun silmistä! Kaikkee hyvää sulle♥

  VastaaPoista
 24. Saanko linkata tämän postauksen blogiini? :) mielestäni videosi on nimittäin täyttä asiaa...

  VastaaPoista
 25. Anonyymi25.9.11

  Ihana video. Oot tosi kaunis <3 Puhut asiaa. Pisti ajattelemaan.

  VastaaPoista
 26. Tässä on muuten blogi, joka sopii hyvin ton "anorektikot on pellejä" -otsikon alle; http://ineedmorecookies.blogspot.com/

  VastaaPoista
 27. Larissa, Elli, Isla, Anonyymi 2: kiitos hirmuisasti ja kiva kun ootte samaa mieltä. :)

  Neph: totta kai saat, tykkäisin kovasti!

  Anonyymi 1: Hirmuisat pahoitteluni, mutta kuten jo tunnuit vähän ymmärtävän en todellakaan tarkoittanut sitä niin, että luonnollisesti vähän painavat olisivat yhtään vähemmän kauniita kuin muut, eieiei ja oikeesti hirveesti anteeksi jos sait semmoisen kuvan. :/

  Pointtini oli juurikin siinä, että se 14 BMI:n omaava _anorektikko_ jonka keho ei toimi, jonka aivot ei toimi, on surullinen. Kuihtuneen kehon erottaa kyllä siitä jos joku on luonnostaan todella laiha. Minulla on paljon laihoja kavereita enkä todellakaan pidä heitä rumina! Ja rusinatissit omistin pitkään itsekkin (enkä nykyäänkään ole mikään järkyttävä poviprinsessa kuten ehkä kuvista huomaakin..) eikä ne ole mikään kauneusmittari ;D

  Yhdyn siis täysin mielipiteeseesi että luonnostan oleva paino on todella hyvä, on se sitten laiha :)

  VastaaPoista
 28. NYT ON KYLLÄ VASTAAMISTA, vastaan jokaiselle erikseen miettimättä mitä olen edelliseen vastannut niin saatan toistaa itseäni.

  Lill, kommenttisi hämmensi minua tooosi paljon. Totta kai masentuneella ihmisellä on valta omaan tilaansa. En tarkoita sillä että on valta, että pystyisi sormia napsauttamalla olemaan iloinen tai syömään normaalisti MUTTA ON VALTA MUUTTAA ASIA. Masentuneella on valta mennä terapiaan tai mihin tahansa hoitoon, anorektikolla ihan sama. Tietysti jos alkaa olemaan tiputuksen tarpeessa vastuu ehkä siirtyy kanssaelijöille mutta vastuun antaisin todella pitkälti ihmiselle itselleen.

  On ihan totta että anoreksia on monien ongelmien lopputulos, mutta mitä sitten? Parantuminenkin on. Ei se ole yksittäinen hetki kun ihminen yhtäkkiä paranee. Muutenkin se että syyttelee loputtomiin ympäristön vaikuttavia tekijöitä on vain vastuun siirtelemistä muualle: jos miettii keskimäärin ihmisen ongelmia on suurimmalla osaa elämässä jotain kamalaa, alkoholismia, väkivaltaa perheissä/ihmissuhteissa, avioeroja tms. mutta niistä voi päästä yli terveemmälläkin tapaa. Silloin voi hakeutua juttusille terapiaan ja alkaa purkamaan asiaa. Yhtälailla minä voisin alkaa hehkuttamaan mitä pahaa elämässäni on ollut, mikä voisi sysätä minua uudestaan sairastumaan mutta en tee niin, koska mitä hyötyä siitä olisi? Ja jos ongelmat olisivat suora lupaus sairastua anoreksiaan miksi lähes jokainen ihminen ei makaa letkuissa. Esimerkiksi eräs iäkäs tuttuni jäi orvoksi hoitamaan isoa sisarusparvea kun hänen vanhempansa kuolivat sodassa samana päivänä, myöhemmin elämässään kesti erittäin alkoholisoitunutta ja väkivaltaista miestä muttei silti koskaan sairastunut masennukseen tai anoreksiaan.

  Skitsofreniohin tms en ole ehkä tarpeeksi perehtynyt sanoakseni niihin mitään mutta tuttuni juuri puhui lähinnä naureskelevansa kaverinsa kanssa tämän psykoosista että en tiedä onko sekään niin kuolemanvakavaa. Tietysti tapauksesta riippuen.

  Okei, ei anoreksia tarkoita suoraan kaiken menettämistä, mutta otetaampa erimerkiksi niin sanotusti "hc anorektikko" tuttavani sisar: 20 vuotta on-off anoreksiaa:
  -muutama harmaa hius päässä
  -rullatuoli, ei ikinä enää pysty kävelemään
  - vietti 50-vuotispäiviään ja häntä luulisi 80-vuotiaaksi
  - varhaiseläkkeellä, ei harrastuksia koska keho ei suunnilleen kykene
  - ihmissuhteina noin suunnilleen oma perhe
  Kyllähän tuon voi tulkita ettei häneltä ole viety kaikki mutta kuinka moni olisi onnellinen tuossa asemassa. Syömishäiriö tappaa, ihan totta eikä pidemmän päälle syömishäiriöinen ihminen pysty kannattelemaan omaa onnellista elämää. Keho rappeutuu koska ravinto on tärkeimpiä asioita ihmiselle.

  Kiitos toki kommentista mutta olen aikalailla eri mieltä muutamista asoista kanssasi. ;>

  VastaaPoista
 29. Anonyymi25.9.11

  Oot oikeessa siinä, että sairastuneella on kuitenkin jollakin tasolla valta valita, hakeeko apua vai jääkö kotiin makaamaan. "Koska minulla on kauheaa, muillakin on kauheaa" pätee aika monen masentuneen elämään ja siihen, miten he kohtelevat muita.

  Oon ite aika pitkä ja painan sen 50kg. Luonnostani. Oon siro, pienet raajat, ja oon koko elämäni saanu kuulla, miten mun tila ja syömiset on huolestuttavia. Vaikka syön terveellisesti usein pieniä aterioita, koska mulla on silloin hyvä olo. Miksi mun pitäisi änkeä jumbopusseja karkkia sun muuta makaronilaatikkoa koko ajan naamariin, kun sen jälkeen olis sairaan paha olo. Kun voin siis valita sen, että syön usein vähän (esim se suositeltu 5 kertaa päivässä, olisko mitään....) kuin että söisin kolme kertaa jotain skeidaa. Mun kroppaa kommentoi ystävien äidit, sukulaiset ihmettelee miks en halua änkeä viittä pullapalaa itseeni, opettajat raivoaa koulussa, että painoindeksin olisi pakko olla yli 18, tuntemattomat kysyy bussissa että miten oot noin pieni, bulimia vai anoreksia?

  ....

  VastaaPoista
 30. No just, vähän hassua! Kyllä jokanen sais olla sen painonen mitä on luonnostaan hyvin syömisellä. Ja just nykyään tuomitaan heti syömishäiriöiseks jos ei syö herkkuja. Mut hyvä ettet ite "alistu" siihen vaan syöt miten hyvältä tuntuu. :)

  VastaaPoista
 31. Anonyymi26.9.11

  Todella rohkea postaus! Hienoa! : )

  VastaaPoista
 32. Ihana video, joka laitto miettimään. Mä en henkilökohtaisesti oo koskaan ollu mikään anorektikko, vaikka läskinä pidänkin itteeni ja nyt etenkin viime päivinä ollu tosi ahdistunu olo ja läskiahdistus vaan kasvaa. Kun mä katoin ton videon, nii mä tajusin, että ei mun välttämättä tarvii olla niin laiha kun tahtoisin. Etenkin kun sanoit, että mielummin painoindeksi reilumpi ja sulla on seurustelusuhde ennemmin kuin painoindeksi 14 eikä ketään lähellä, laitto miettii omaa tilannetta. En tiiä mitä tekisin ilman mun jätkäkaveria ja nyt mä voin olla melkein varma siitä, että ehkä se jaksaa katsella mua tän painoisena. Ei mun tarvii laihtua viittätoista kiloa, että olisin kauniimpi ja se tykkäis musta enemmän. Jos mä hyväksyisin sen vaikka se olis 100-kiloinen, miksei se hyväksyis mua tän painoisena.
  Ihana katsella välillä erilaisia videoita, jotka laittaa oikeesti miettimään, ja jotka sisältää asiapuhetta. Kiitos ihan superpaljon päivän piristämisestä ja ajattelemaan laittamisesta! (: Täytyy alkaa seurailla siun blogia, vaikuttaa mielenkiintoiselta (:
  Niin ja piti sanoa vielä, että oot tosi kaunis! <3 (:

  VastaaPoista
 33. Oi kiitos kauheasti molemmille. Ttaulle: oikeesti siis aiemmin jo sitä blogissani sanonu mutta kukaan jätkä ei kattonu muhun päinkään kun olin sen 8 kiloo tästä kevyempi: olin kaikkien mielestä liian laiha ja muutenki niin epäsosiaalinen ettei ollu kauheesti kenelläkään mitään kiinnostusta. Asia on vähän menny erisuuntiin nytten kun on ilonen ja pirtee! Mullakin se laihuus oli semmosta rumaa ja riutunutta, koska en syöny mitään.

  VastaaPoista
 34. LyöLyötyä28.9.11

  mua kyllä satutti ihan hirveesti miten halventavasti puhuit syömishäiriöisistä (lähinnä anorektikoista), ja sanoit vielä että "haluan että kaikille tulee sellanen tunne et puhun just sulle" tai miten ton nyt muotoilitkaa, eli sanoit mulle ihan suoraan miten säälittävä ja heikko pelle oon ku en voi valita syömisestä seuraavaa ahdistustani? kiitos näistä, mahtava ja asiallinen video.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sofia2.4.12

   Aivan sama olo mullekin tuli.

   Tosi kiva kanssa, kun yleistit kaikkien anorektikkojen rakentelevan pilvilinnoja laihuudelle. Tai että vain se oma pää haukkuu läskiksi, eikä esimerkiksi muut ihmiset. Tai että laihduttaisin, koska "kaikki kattoo miten läski oon", vaikka tosiasiassa mua ei kiinnosta mitä muut ajattelee mun vartalosta, vaan mitä itse ajatetelen.

   Poista
 35. LyöLyötyä28.9.11

  muttta vielä edelliseen että ihan hyväähän sä varmaan tarkotit.

  VastaaPoista
 36. Apua. Mä jumaloin sua, haluaisin näyttää tän videon jokaikiselle tutulleni jolla on syömishäiriö ja saada ne tajuamaan kaiken sen mitä säkin oot tajunnut. Sulla on ihana kroppa, oot muutenkin ihan älyttömän kaunis ja ihana. Sun blogi on auttanu varmaan tosi monia ja kiitos siitä. Mua se ainakin muistuttaa etten enää ikinä palaa samaan vanhaan paskaan, koska kaikki mitä sä sanoit oli totta.

  Kiitos ihan hirveesti.

  VastaaPoista
 37. Lyölyötyä: Sä voit ihan hyvin valita uudelleen ettet ota sitä ahdistusta enää. Et ehkä yksin (harva pystyy yksin) mutta hakemalla jotain asianmukasta hoitoo niin pystyt. Mikset pystyis? Ihminen on suunniteltu kestään henkisesti lähes mitä tahansa, ja jollei se ITSE anna periks, ei se ahdistukseen kuole. Oli mullakin säälittävä ja heikko olo, kun en syöny. Kun kroppa ei toiminu: sillon on heikko. Syömisellä vahvistuu, vaikka se ahdistaa, siihen tottuu. Ahdistaako mua enää syödä neljä vehnäleipää putkeen tai rivi suklaata? Ei ahdista. Mikset siis säkin yhtälailla pystyis siihen. Mikä on syy että sua ahdistaa: jos sun painoindeksis ei oo miljoona, niin siihen ei oo mitään syytä. Mun videolla on hyvä tarkotus ja se tarkotus on että syömishäiriöiset ottais itteensä niskasta kiinni ja näyttäis että niillä on munaa tehä jotain muuta kun itkee syömisen takia. Pitää itkee niitä oikeita ongelmia koska syömishäiriö ei ole mikään TAPA käsitellä niitä vaan se ainoastaan pahentaa joka ikistä asiaa. Ne pitää käsitellä ihan muutoin. :) Oon aika varma että sua loukkaa siks, että tiedät mun olevan oikeessa. Tiedät että pystyisit kääntään ton ahdistuksen siihen mistä se oikeesti tulee kunhan vaan saisit tarpeeks motia herätä että syömishäiriö ei oo mikään mahdoton asia voittaa. Hoitoon mars!

  Elisa: Apua. Ihana kommentti. Hirmuisan ihanaa, jos tää auttaa yhtään ketään tai puhuttelee mitenkään :) Ja mikä estää linkkaamasta syömishäiriökavereille, tai facebookkiin jos niikseen tulee. Kuitenkaan sun ei tarvi henkilökohtasesti ottaa vastuuta mistään mitä sanon.

  VastaaPoista
 38. ihana tää postaus, täyttä asiaa! löysin blogis eilen ja sanon vaa et oot tehny ihan mahtavaa työtä joka ikisessä postauksessa ja oot tosi hyvä kuvaamaan! En oo ite varsinaisesti anoreksiaa sairastanu, mutta sellasta sekasikiö syämishäiriöö kylläkin, johon kuulu kans sitä syömättömyyttä. Anoreksia vs Foliohatun käyttö -vertaus oli hirmu hyvä ja aattelinki kysyä, että haittaisko sua jos lainaisin sitä mun omaan blogiin? siis tottakai mainitsisin et kyseessä on lainaus jne, mut se oli ehdottomasti tosi sellanen lyhyt ja ytimekäs juttu, joka jotenki selittää hyvin sitä koko asiaa et anoreksia ja syömishäiriöt ei oo sen ihailtavampia erilaisuusjuttuja kuin just esim toi foliohatun käyttö. Itseasiassa ottaisin ite mieluummin käyttöön foliohatun kun syömishäiriön, vaikka hatulle nauretaan mut syömishäiriölle ei.

  VastaaPoista
 39. Haha, Tottakai saat käyttää! :) Nää on ihan vapaata riistaa täällä.

  VastaaPoista
 40. Anonyymi1.10.11

  En oo koskaan aiemmin kommentoinu sun blogiin mitään, mutta nyt on pakko! Tosi hyvä video, oot älyttömän hyvä puhumaan enkä oo varmaan koskaan nähny näin luonnollista blogivideoo jota ois näin ihanan miellyttävä seurata :D Kiitos!
  Näytät tossa videolla ihan mielettömän kauniilta ja hyvinvoivalta, ihanaa nähdä miten oot niin täynnä tollasta elämäniloo ja ihan hehkut :))

  VastaaPoista
 41. Aaaaaaa ihana ;3 Söpssupersöps. ♥ Kiitän kovasti.

  VastaaPoista
 42. Anonyymi2.10.11

  Hei kakara hyva...Sulla ei mitaan anoreksiaa oo ollukkaan! Olit pari kk alle 46kg? Hui olit varmaan tosi vaarassa silla painolla.. Jospas vaan keskittyisit olemaan huomionhakuinen teini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi19.3.12

   joo mitä paskaa, hyi että miten iljettävä kommentti! mä en tiedä 'kuisman' painkokäyrist
   ä tai muista mitää, mut sanompa vaa et anorieksia voi olla vaikka painoindeksi ei oiskaan alle 16!

   Poista
 43. trololololol vai katkeroitunut hc-anorektikko?

  VastaaPoista
 44. Anonyymi7.10.11

  apua oot ihana <3 tosi ihana video (=

  VastaaPoista
 45. hyvä video! :--) oot tosi kaunis ja tosi paljon onnellisemman näköinen kun sillon 45kilosena

  VastaaPoista
 46. Oon onnellisempi, niin tuhannesti onnellisempi ♥

  VastaaPoista
 47. Anonyymi29.11.11

  KIITOS!!! EN VOI MUUTA SANOA KU KIITOS ETTÄ VIHDOIN JOKU PUHUUU JÄRKEÄ!!!

  VastaaPoista
 48. Hei, Kuisma! :)

  Olen seurannut blogiasi jo pidemmän tovin, ja aion seurata vastakin.
  Katsoin tämän videosi noin viidennen kerran ja koska itkin taas, kuten aina enennkin videota katsellessani, niin päätin vihdoin kommentoida.

  Jos mun pitäisi valita muutama ihminen mun perheen ulkopuolelta, joita mä arvostan enemmän kuin ketään muuta, niin sun nimi esiintyisi siinä listassa.
  Sä olet ikäiseksesi uskomattoman fiksu ja järkevä. Sulla on jokaiseen mielipiteeseesi kunnolliset perustelut ja puhut asioista niin kuin ne ovat.
  Vaikea selittää, kun en sua tunne, mutta en voi olla sanomatta, että olen valtavan ylpeä susta!!
  Tämä video pitäisi näyttää kaikille niille tytöille ja pojille, jotka taistelevat sairaalloisen laihuuden puolesta, eivätkä ymmärrä satuttavansa kaikkia ympärillään olevia ihmisiä.

  Tunnen useamman nuoren, jolla on todettu anoreksia, jokin muu syömishäiriö tai joka muuten vain ihannoi superhoikkuutta. Olen myös lukenut monen tytön blogia, joissa surkutellaan kun ollaan muka lihavia, rumia ja kun ei kukaan halua lihavaa ja rumaa. Olet ensimmäinen, jonka blogia lukiessani mulle jää hyvä mieli, kiitos siitä!

  Nyt kiitän vielä uudelleen ja menen pyyhkimään miehenkyyneleeni pois.

  Kiitos, toivon kaikkea hyvää, hyvää joulua ja entistä onnellisempaa ensi vuotta.
  Aion jatkaa blogisi lukemista ja kommentoin varmasti uudelleenkin.

  - Jari

  VastaaPoista
 49. Aa et uskokaan kuinka paljon mua piristi äskeinen lukemani! ;3 Ja anteeks vasta nyt vastasin, mutta olin jossain epähuomiossa jättäny tän julkaisematta. Mutta kiitoskiitoskiitos ♥

  VastaaPoista
 50. ^ ja sinnekkin mahtavat joulut ja uudetvuodet :)

  VastaaPoista
 51. Anonyymi19.3.12

  voi vitsi oli hyvä video! pisteet sulle!:):):)

  VastaaPoista
 52. Anonyymi2.4.12

  kamala video

  VastaaPoista
 53. Anonyymi2.4.12

  Syyllistetään joo lisää anorektikkoja, ne tekee vaa pahaa maailmassa ku aiheuttaa nii paljon suruu kaikille muille. Että ne voikin olla nii kamalia, ihan suorastaan pahoilaisia. Pitäis polttaa roviolla kaikki anorektikot, on nii hirveitä ja viel ihan ilman mitään syytä!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 54. Joo, poltetaan roviolla.

  ps. miks tarvii pistää kaks kommenttia minuutin erolla niin ku ne sit ei ois kumpikin sulta ;3

  VastaaPoista
 55. Anonyymi12.4.12

  Hååååå tää oli hyvä! Oot vaan niin hyvä ja rohkee, hienoo että sanot mitä aattelet suoraan ja sulla on oikeesti hienoja mielipiteitä ja KUNNON PERUSTELUITA niille kuten moni muukin on jo sanonu...

  Kommentteja lukiessa ei tarvii kauheesti arvailla mitkä kommentit on tullu anoreksiaa sairastavilta ja mitkä ei, mutta toivottavasti nekin pystyy tän jonain päivänä sisäistään kun ei oo maailma enää pelkkää mustaa valkosella ja osaa nähdä muuta kun oman napansa. Aika NAURETTAVAA(jotenkin surkuhupaisaa) että joku ihan oikeesti ajattelee tyyliin: "ei sulla oo ollu anoreksiaa vittu tiekkö kuinka laiha mä oon vittu mun painoindeksi on 14 ja kuolen kohta ja oon vitun ylpee siitä." Josta herää vaan kysymys miksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii kiitos ;3 Ja niin, kyllähän nuo aikalailla erottaa tästä.

   Poista
 56. tuossa videossa oli nii vitusti asennetta että tykkäsin iha pirusti tuosta:)
  upeeta että joku pystyy tekemään tälläsen !
  :)
  http://peeiipeessaa.blogspot.com/ <tsekkaa mun blogi :) löysin tuon sun videos ihan randomilla tubesta ja tykästyin heti :)
  viititkö vastata mun omaan?:) kiitoss !

  VastaaPoista
 57. helou ja anteeksi etukäteen, törmäsin tähän videoon ihan sattumalta facebookin kautta. Olen rasittava ja koen suurta halua kommentoida ja tuoda julki oman mielipiteeni, joka muodostui ensimmäisen 5 minuutin aikana videota katsellessa. Katsoin sen loppuun asti nähdäkseni mitä sinulla on sanottavaa.
  1. Olet ensimmäinen kuulemani anorektikko joka puhuu noin sairaudestaan, pelkkänä vitsinä, hupsuna sairautena, jne jne jne. Sisk mul tuli vähän sillai wtf olo..
  2. ymmärin et joo ehkä ulosantisi ei ole täydellistä samaa mitä ajattelet jos puheenlahjasi eivät ole niin suuret ja vakuuttavat mutta silti video antaa sinusta niin tyhmän kuvan, anteeksi. Tämä on vain rehellinen mielipide, tarkoitus ei loukata. Pidän itseänikin tyhmänä ja enpä siksi teekkään videoita ja osoita sitä koko kansalle.

  SITTEN TÄMÄ JOKA SAA MINUT RAIVON PARTAALLE (nyt on pakko ragee):

  Anonyymi12.4.12
  Hååååå tää oli hyvä! Oot vaan niin hyvä ja rohkee, hienoo että sanot mitä aattelet suoraan ja sulla on oikeesti hienoja mielipiteitä ja KUNNON PERUSTELUITA niille kuten moni muukin on jo sanonu...

  Kommentteja lukiessa ei tarvii kauheesti arvailla mitkä kommentit on tullu anoreksiaa sairastavilta ja mitkä ei, mutta toivottavasti nekin pystyy tän jonain päivänä sisäistään kun ei oo maailma enää pelkkää mustaa valkosella ja osaa nähdä muuta kun oman napansa.

  ^- anteeksi vain mutta voisitko toistaa ??!!! ensinnäkin, ihmiset jotka eivät ole sairastaneet anoreksiaa, eivät voi ymmärtää teidän tuskaanne, sairauttanne ja kuinka kamalaa se on? Ei kaikki maailman ihmiset jotka eivät ole sairastunut johonkin vitun anoreksiaan ole omaanapaansa toljottavia idiootteja. Niitä löytyy kylllä joka vitun kolkasta mutta ei tarvitse olla empaattinen, muut huomioon ottava vain jos on sairastanut joskus anoreksiaa. Voi vittu. Nyt meni maku. Anorektikot on siis vielä omahyväisiä kaiken lisäksi?
  Itte oon aina miettiny anorektikkojen olevan täysin perseestä, mutta on mullakin empatiakyky, kyky asettua muiden asemaan ja ajatella myös muiden näkökantoja ja ajatuksia, Se on normaali kyky ihmisellä! Anoreksia on typerä sairaus mutta se on TODELLINEN, SE ON OLEMASSA, SIIHEN KUOLEE IHMISIÄ, SILLÄ ASIALLA EI LÄLLÄTELLÄ, EI NAURETA. Anorektikko täytyy saada hoitoon. Anoreksia on PSYYKKINEN sairaus. Joka johtuu sen ihmsien pääkopasta. SAMALLA TAVALLA KUTEN MASENNUS. KUKA VITTU MENEE JA HAUKKUU MASENTUNEITA IHMISIÄ TYPERIKSI KUN SAIRASTAVAT SITÄ SAIRAUTTA. SAIRAUS EI OLE HEIDÄN OMA VIKA, SE ON ASIOIDEN YHTEENLASKETTU SUMMA. Tiedoks vaan että paskat minä mitään anoreksiaa olen sairastanu, ja helvetin ylpeä siitä! Harmi vaan ettei kukaan tule taputtamaan mun päätä siitä että en ole sairastanut ko. sairautta, mutta niitä jotka ovat parantuneet, kehutaan ja ollaan iloisia heidän puolestaan ja onnitellaan, missä mun kehut on?! Vitut sanon minä kaikelle. Ihan vaan sen takia että joidenkin ihmisten tyeprät kommentit/ajattelutavat saavat minut raivon partaalle.


  "sen huomaa sun tekstistä ettet oo sairastanut anoreksiaa." - ja vastalauseeni kuuluu näin: Ihmiset joiden mielipiteet erovat paljon, jotka eivät ole samaa mieltä anorektikkojen kanssa, eivät pidä tätä postausta hyvänä ja hienona ovat omaanapaansa ajattelevia pilvilinna prinsessoja? Kaikki tätä mieltä olevat saavat suksia suolle, vaikuttaa että anorektikot ovat itsekkäitä. Ei kaikkien tarvitse olla samaa mieltä mutta joidenkin ihmiset mielipiteet saattavat olla järkeenkäypiä, vaikak ne eivät olesi omia mielipiteitäsi..

  Joo en tie menikö mun ajatuslanka vituiks mut mua vaa sapettaa tälläset ihmiset ketkä ensiks kokee olevansa jotenkin tuomittuja ja sitten tuomitsee muut ihmiset siinä sivussa.

  Ps. kyllä on pokkaa ihan omalla nimellä kommentoida vain sen takia että olin täysin rehellinen ja en koe loukkaavani ketään, mielipiteensä saa ja täytyy tuoda julki, hiljaa ei saa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Supermahtavaa analyysiä mutta en tajunnu oikeesti yhtään mitään. Puhut joka asiassa ittes kanssa ristiin? Ei muakaan pidä kehua mistään, mutta kannustus on joo aika jees. Ja en mäkään oota kehuja siitä etten sairasta skitsofreniaa? Siis oikeesti vuoden wtf hetki tää sun kommentti kaikessa epäselvyydessään xD

   Poista
  2. ehkä et sit vaa tajunnu, en minäkään mut tää video vissii sai mut sekaisin, ärsyttävää, tunnen vieläkin sen vihan sisälläni ku mietin koko asiaa mut anti olla jos et viitti sen tarkempaa vastatakkaan edes.

   Poista
  3. tseäni puolustellekseni: luetutin ton kommentin kolmella ihmisellä ja kysyin että miks en ymmärrä yhtään, miks puhut jokaisessa asiassa jota sanot, niin ristiin. Kukaan kolmesta ihmisestä ei käsittäny yhtään mitä yrität sanoo joten jos voisit muotoilla sun kommentin vähän järjellisemmin niin vastaan mielelläni :D

   Poista
  4. Anonyymi27.6.12

   pinsu, puhuit aivan ristiin, eikä tekstiatä saanut selvää, sen verran sekavaa. en ymmärtänyt pointtiasi?

   Poista
  5. niimpä niin.

   Poista
 58. Anonyymi29.5.12

  Siisä vähän sä oot oikeesti nolo! Haukut anorektikkoja pelleiks ja sitte sul on ITELLÄS ollu anorexia!! ;o et ite ees tajunnu. lol oot urpå

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silläpä juuri niitä haukun kun oon ite ollu samassa henkisessä taantumassa. Tosin ei sillä että nykyäänkään hirveen fiksu oisin.

   Poista
  2. Anonyymi31.5.12

   täh? taas selität jotain omaas. Oot nolo. pus<3

   Poista
  3. oon nolo teinixi ;__; <3

   Poista
 59. Anonyymi14.6.12

  Ainut videopostaus minkä jaksoin katsoa loppuun asti seikkaillessani tuolla Youtubessa. Selität hyvin, ja juuri siten kuin varmaan pitikin, ei kuulosta lapusta luetulta ja vaikuttaa kuin tässä puhuttais katsojalle eikä kameralle.

  Henkistä arvostustani lisää myös se, että oot ite selvinnyt samasta sairaudesta, ja ilmeisesti päässyt siitä aika hyvin ylikin tuon postauksen perusteella.

  Ja ne jotka sanoo, että kaikkihan ton nyt tietää mitä kerroit, niin sanon vaan heille, ettei hyvän postauksen tarttekaan olla mitään tähtitiedettä. Riittää, kun saa meidät ns. oikein syövätkin ajattelemaan asiaa. Itse en siis ole sairastanut anoreksiaa, enkä varmaan tule sairastamaankaan. Joka tapauksessa sain hivenen lisää ajateltavaa pääkoppaani ja sinä sait tämän johdosta uuden lukijan.

  Menipä kirjakieleksi, mut ei se mitään. Jatka samaan malliin Kuisma. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihanaa kiitos. Ja tosiaan ei oo lapusta luettu kun ei mulla ollu alunperin mitään ideaa miten kaiken sanon, halusin vaan sanoo jotain ;>

   Poista
 60. Ellen18.6.12

  selasin youtubee ja toi video tuli vastaa, olin eka sillee et tää on vaa joku anorektikoitten dissaus video jne :D Mut kyl on pakko sanoo ku katoin ton nii vau. Kumpa mäki olisin nii vahva et voisin olla viel jonain päivänä samaa mieltä sun kans ja kattoo mun ruokapäiväkirjaa nauraen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no otsikolla halusin tyypit kattoon sen :) Ja niin, sen eteen pitää vaan tapella rehellisesti niin sen tilan vielä saavuttaakin.

   Poista
 61. Anonyymi26.6.12

  mua alko ärsyttämään ihan sikana se että et selkeesti tiedä omasta sairaudestas mitää järkevää. naurattaa melkee ku puhut tollee. ensinnäki vanhempien sairastama syömishäiriö ei todellakaa lisää riskiä sairastua 70%! vaikuttaa että et tietäis yhtää mitää mielenterveyden häiriöistä ja siitä miten vakavia ne voi olla. oli jotenki tosi hämmentävää kattoo tätä ku tuli nii sellanen wtf fiilis. ihminen jolla on psykoosi ei elä tässä maailmassa ei hahmota todellisuutta ja anoreksiakin voi mennä psykoosiin saakka. ihmisiä kuolee syömättömyyteensä ja syöminen on kuitenki yks ihmisen perustarpeista hengissä selviytymisen kannalta eikö se kerro aika paljon siitä miten vakava sairaus anoreksia on. ihmiset voi näännyttää ittensä kuolemaan asti ja pilata elämänsä ja sä oot sillee joo yritä toi on sun päässäs ei se oo totta. se on anorekstikon todellisuus. en ikinä ees ymmärtäny miten vakava asia anoreksia on ennenku lukion psykologiassa ollaa opiskeltu näitä asioita, että suosittelen sullekki psykan kursseja. ja pakko vielä sanoo tosta asialle nauramis jutusta että epäilen aika paljon että jos naurahtas ja olis sillee joo ethän sä oo lihava et täh? että anorekstikko ois sillee jaa kappas en muute ookkaa:) en usko että se uskois. monilla mieleltään terveillä ihmisillä on kauneusihanteita jotka ne haluais saavuttaa esim ihan normaalisti laihtua vaikka kesäkuntoon ja ennen ku on siinä kesäkunnossa tuntuu että on liian iso ja ei siinä usein kiinnosta jos joku sanoo että no oothan sä jo ihan hyvännäkönen kun omasta mielestä ei oo. että tällasta mulle nous päähän tästä postauksesta

  VastaaPoista
 62. Loistavaa. Kirjotin puol A4:sta tähän ja poistin. Fiksu minä :D

  Mutta joo. Musta on tosi hauskaa että sinä, joka ilmeisesti olet lukenut psykologian kirjasta mitä anoreksia on, tulet kertomaan minulle, joka olen ollut päästäni sekaisin, kuinka anoreksia on sairaus johon kuolee. Totta kai mä tiedän mitä anoreksia on. Kyllä mä tiedän miten maailma hämärtyy ja kaikki todellisuus katoaa. Kyllä mä oon omat psykoosivaiheeni kokenu kun oon nähny ihmisiä metsissä ja pimeissä paikoissa mitä kukaan muu ei oo nähny tai että mulle on jutellu vihanen tyyppi mun päässä.

  Toi 70% oli heitto jonka kuulin mun terapeutilta ja siks jätä se omaan arvoonsa koska sillä nyt ei oo juurikaan esim. mitään väliä. Tai siis mua nyt huvittaa jotenkin niin paljon. :D

  Okei. Miks, miks mielisairaudet pitäis olla niin hirveen vakavia. Mikä niistä tekee yhtään vähemmän naurettavia kun vaikka se että Jim Carrey vääntelee naamaansa? "YHYY NOI KALORIT POMPPII LAUTASELTA TOISELLE!!!!!!!" "ÄÄÄÄÄ SIIS SÖIN BANAANIN JA MÄ NÄÄN KUINKA TURPOON SAMALLA!!!!!!!!!"

  Kun kerran oot niin syvällä psykologian opinnoissas että tiedät kuinka hirveen vakavaa mielisairaudet on niin miks sä sitten oot pompannu yli kohdan missä huumori ois loistava keino huonojen asioiden käsittelyyn? Miks se että mua taputeltiin päähän tai mulle annettiin "vahvojakin" lääkkeitä ei auttanu mua milliäkään mutta se autto kun mulle oltiin rehellisiä. Musta on rehellistä nauraa kun toinen miettii jotain joka on niin kaukana todellisuudesta kun puolet siitä mitä anorektikko ajattelee on.

  Mulla on esimerkiks yks kaveri jolla on syömishäiriö. Tietkö mikä estää sen parantumisen alkamista? Se että kaikki pelkää sitä. Se tyttö pompottaa sen äitiä eikä sen äiti uskalla tehdä mitään mikä estäis sen tytön diktaattorimaista käytöstä kotona. Kun se tyttö meni kylään mun kaverille se pakotti mun kaverin vanhemmat tekeen jotain muuta sille kun pizzaa mitä mun kaverin perhe söi. Mun kaverin vanhemmat suostu. Niinkun kuka tossa voittaa? Mitä jos ne kaverin vanhemmat olis nauranu ja sanonu että ei tossa oo järkee. Tai mitä jos alunperin yhteiskunta olis nauranu sille että meillä on joku tietty ihanne miltä meidän pitäis näyttää? Aika jännää eikö.

  Mutta no, tietysti saat pysyä kannassas ja hyssytellä mielisairauksia siks että niihin voi kuolla. Mieluusti tosin ajattelisit vähän ja tajuaisit että se ei auta syömishäiriöisiä että niiden annetaan tuudittautua omaan pikku maailmaansa ja arvioida tilaa vakavasti ulkopuolelta. Toivottavasti luet tän vastauksen ja voidaan puhua lisää ;3 koska emmä tiiä. Se on kivaa että joku osaa vähän pistää vastaan jotain muutakun "oot pelle"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi27.6.12

   totta mulla nimenomaa onki sellanen paperista repästy kuva anoreksiasta koska en voi mitenkää tietää millanen se sairaus oikeesti on. vaikka mitä opiskelis asiasta:D ja en tiijä ehkä terapeuttis on sitte oikeessa ja syömishäiriö riski periytyy vanhemmilta noin paljon meille vaa koulussa sanottii eritavalla. vois kuvitella et teraupeutti tietää.. mut joo no mun oli pakko kattoo toi sun video uudestaa heti jo ku olin kirjottanu sulle. jotenki sain siitä sitte vähä enemmän irti. en mä hyssyttele mielisairauksia sillee et ne ois joku hirvee tabu ja oon sun kanssa samaa mieltä et huumori onki varmaa iha hyvä tapa käsitellä asioita. tai sillee niistä tulee jotenki helposti lähestyttävämpiä. jäi vaa aluks sellanen kuva että oot sillee joo joku anoreksia läppää koko juttu. vähä ku et uskois koko anoreksiaan. joka oli tosi outoo ku oot itekki sairastanu sitä. kai se kertoo siitä et oot ite parantunu, tai parantumassa. tai sillee et ite ymmärrät nyt sen että mitä helvettiä oon oikee aatellu. ja kyllä mä tajuan sen sun idean et hei herää tää on kaikki vaan sun päässäs. ja onha anorektikkojen monet jutut oikeesti ihan naurettavia. ei musta väärin oo että niille nauraiski mut jotenki emmä tiiä jos ihmiset ei ottais anorektikkoja tosissaa nii olisko se nyt kui hyvä suunta sit? ja en tarkota et anorektikoilta pitäs sallia kaikki käytös koska ne on anorektikkoja. tai että niitä pitäs kohdella jotenki eriarvosina sillee mielistellä ja varoa. mut jos et ois päässy terapiaan ja muuta nii oisitko parantunu sun mielestä paremmin vaa sillä että porukka olis ollu sillee ei paljoo kiinnosta paljon painat ja ollu sileee hehe oot iha seko ethä sä oo lihava...? ja kukaa ei ikinä olis ollu sillee joo sä tarviit hoitoo ja ottanu sua tosissaa

   Poista
  2. Niin no tossa kyllä oot varmaan oikeessa. Tai siis enhän mä mihinkään olis hoitoon päässy jos lääkärit olis repeilly siellä. ;> Mut niin. Eniten tän videon on pointti niinku... että jos joku on siinä pisteessä missä mä ainakin selvästi muistan ite olleeni (semmonen outo kauhun ja ihailun sekotus anoreksiasta) niin ne vois ainakin herätä tätä kattoessaan. Ehkä mä tekisin muutaman asian toisin jos kuvaisin tän nytten ihan niitten ajatusten pohjalta mitä kaikki kommentit on herättäny. Tietty tässä nyt ei todellakaan oo kaikki mitä tahdon sanoa ja harmittaa että mun välillä tahattomastikin provosoiva ääni saa ehkä luuleen just esimerkiks sitä mitä sä sanoit sulle eka heränneen mieleen. Toisaalta sitten tohon kuvaukseen just laitoin sen että oon ite menny ton läpi siks että ihmiset tajuis että kyllä mä tiedän sen rankankin puolen. Siitä taas jos alkais puhuun niin se menis turhaks lässyttämiseks (mitä täältä blogista voi toki löytää:D) siitä kuinka minä sitä ja tätä anorektikkona joka ei niin oo oleellista. Mut joo hii ihanaa että sulle tuli nyt vähän järkevämpi kuva tästä ettei jääny tommosta mitä sanoit että eka jäi mieleen ;3

   Poista
 63. Anonyymi4.7.12

  Kiitos videosta, sait mun tajuamaan et anoreksia on sairas sairaus! Oon tässä keväästä asti yrittäny laihuttaa mut masennuslääkkeet on tuonnu kiloja vaan lisää ja oon turhautunu ja vähentäny syömisiäni korvannu aterioita esim ateriakorvikkeilla ja lisänny liikuntaa, no sainhan mä kaiken hirveän uurastuksen aikana pudotettua 10kg ja olo tuntu upeelta ja kuvittelin että saisin paremman elämän jne. No alotin uuden lääkityksen pari viikkoo sitte ja paino nousi kovaa kyytiä takas entisiin lukemiin ja sit alotin saman minkä ennen ja toivoin että painoo putous liki 20kg ja ajattelin jopa lopettaa lääkityksen et paino putous 40kg, mut sit näin sun videon ja olin silleen ei hitto mun täytyy lopettaa tai mun vähenenki seuraelämä kuolee! En voi sua oikeesti kiittää tarpeeks siitä että teit tän videon ja törpäsin siihen Youtubessa!! Pelastit mun elämän, kiitos :) voisin nyt ruveta vähän enemmän arvostaan itteeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi hulluus! :3 Kiitä itseäs että ymmärsit. Se vaatii aika paljon yleensä huonoja aikoja (esim. haudan) että edes haluaa alkaa tajuamaan. Hii oon ylpee susta ♥

   Poista
 64. Anonyymi13.7.12

  oivooi apua aa oot ihana ! puhut niiiin asiaa kun ihminen voi puhua !

  sut ois tosi ihana tuntee kunnolla! (: ois varmaan älyttömän helppo puhuu kaikesta, ku oot noin fiksu, ja tuntuu että jos sulle kertois jotain, selitys kaikkeen tulis varmaan ku apteekinhyllyltä! mul ei oo itelläni ollu anoreksiaa, mut monella mun kaverilla on, ja ne on itekki mulle sanonu, että on paljon helpompi ymmärtää, jos "nauran" vastaukseks, jos ne luulee itteensä lihavaks. kauheeta, kuulostaapas karulta ja ilkeeltä, mut.. uknow (: seon kuulemma uskottavampi vastaus, kun se, että pakotan ne johonkin hoitoon, ja voivottelen kuinka pieniä ja laihoja ne on.. voi apua anteeks, en osaa nyt muotoilla tätä kommenttia mitenkään järkevästi, haha :D

  ANYWAY, oot aivan uskomattoman ihanan olonen tyttönen, ja ihana video !
  kaikkee hyvää sulle, oot huikee ! (:

  VastaaPoista
 65. Tätä pitäis varmaa kokeilla johonki anorektikkoon, niin näkis onko sun puheissa perää!

  VastaaPoista
 66. Anonyymi15.10.12

  Hei!
  Satuin törmäämään videoosi youtubessa ja halusin vain kommentoida jotain.
  Sulla on hirveen fiksuja ajatuksia ja sun kokemuksilla ja tuella vois olla paljon merkitystä muiden paranemisen kannalta
  Itse sairastin jonkin asteista anoreksiaa yläasteen kahdeksannella luokalla. Pahimmassa vaiheessa jalat kramppas useita kertoja yössä kun laitoin suuhuni pitkän aikaa vain mustikkamehua. Tajusin silloin ittekki, että vaikka ne kylkiluut näyttiki niin kauniilta, niin mä tapan itteni jos jatkan sitä rataa.
  Tuo oli siis vain taustaa. Se, että mä menetin kontrollin (eli luulin kontrolloivani itseäni kun oikeasti se sairaus kontrolloi mua) painoni suhteen vaikuttaa vielä aikuisiällä. Mun pianoindeksi on nykyään lievän ylipainon puolella, mutta mun on aivan kauhean vaikea ruveta laihduttamaan sen takia että pelkään menettäväni kontrollin, just sen takia että se satuttais kaikkia mun ympärillä olevia ja mua itteeni, vaikka haluisin laihduttaa pelkästään terveydellisistä syistä.

  VastaaPoista
 67. Anonyymi20.11.12

  Moi!
  Mulla meni koko ajan kylmät väreet mun kropassa kun luin näitä sun tekstejä. Sun tekstit vaikuttaa tosi paljon, vaikka sanoja ei oliskaan paljon. Musta olis tosi hienoa jutella tai siis sähköposteilla tästä aiheesta lisää. Mulla ei oo ollu anoreksiaa, ja en nyt halua kertoa syytä miksi haluan puhua, mutta jos laitat minulle sähköpostia tähän osoitteeseen: katina97@hotmail.com niin voitaisiin jutella?(: Kiitos ja hyvää syksyä!:)

  VastaaPoista
 68. Anonyymi5.3.13

  Moi! Näin sun videos youtubessa ja ihastuin tohon sun paitaas! Voitko kertoo mistä oot sen aikoinaan ostanu/minkä merkkinen se on?? Ihan tajuttoman siisti!
  Videoo voisin kommentoida sen verran, että olit ihanan luonteva ja rento puhuessas kameran edessä. Yleensä en myötähäpeeltäni pysty kattoon suomalaisten videopostauksia loppuun. D--: Eli hyvä sinä!! :)
  Mut nii, jos viittisit vastata sen verran ja kertoo tosta paidasta niin <3 xo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii kiitos :) Ja öö toi on mun poikaystävän paita niin ei mitään hajua x)

   Poista
 69. Anonyymi23.4.13

  Ootpas kaunis nainen :)

  VastaaPoista
 70. Anonyymi10.7.13

  Törmäsin tähän videoon youtubessa. Mua jäi mietityttämään, että mitä tarkoitat sillä että itsekin apinoit sairautesi jostain/joltain muulta? Ja kun sanot, että se kaikki on keksittyä eikä sitä ole olemassa niin harva oikeasti PÄÄTTÄÄ sairastua. Jos anoreksia on pitkällä voi ihminen todella tuntea, ettei hänellä itsellään ole mitään valtaa siihen. Foliohattuihmiset eivät ole vaaraksi itselleen, mutta anoreksia tappaa. Videossasi oli myös paljon mielestäni asiaa, nämä vaan jäivitseäni vähän ihmetyttämään :) Eli siis tarkoituksenibei oo mitenkään hyökätä!

  VastaaPoista
 71. Anonyymi12.7.13

  Onneksi olkoon siitä, että et ole itse koskaan sairastanut anoreksiaa! Onneksi tajusit lopettaa pelleilyn ruokasi kanssa ja vapauttaa hoitopaikan OIKEASTI anoreksiaa sairastaville. Toivottavasti nykyään saat tarpeeksi huomiota ympäristöltäsi, ettei tarvitse sitä enää noin sairain keinoin hakea. Anoreksia ei ole päätös. En edes ymmärrä miksi sinun painoisesi ihminen laitettiin letkuruokintaan? Ehkä sut haluttiin herätellä mitä se on sitten jos oikeasti sairastuu. Anoreksiahan kuten kaikki(toivon mukaan) tiedämme, ei ole riippuvainen ihmisen painosta, mutta se mitä haluaisin sanoa, olit ikäiseksesi vielä ihan suhteellisen normaalikokoinen alimmilla painoillasikin. Miksi siis jotkut oikeasti henkihieveriin itsensä laihduttaneet eivät saa apua ja sinun kaltaisesi kuten itsekin sanoit "sairauden keksinyt ja apinoinut" pannaan heidän edelleen? Sait haluamasi, nyt voit esiintyä tyytyväisenä "ex-anorektikkona" sairastamatta oikeasti päivääkään. Pitäisikö tästäkin onnitella? Itseasiassa ihmettelen hyvin suuresti oletko koskaan edes saanut diagnoosia "anoreksia", sillä painosi ei ole ollut tarpeeksi alhaalla. No eipä tietenkään, sillä harvalla terveellä on. "Olen surullinen teini, leikin vähän ruuallani mulla on varmaan syömishäiriö yhyy".

  Koko videosi on vain säälittävän katkera postaus, mistä tihkuu läpi se kuinka maasi myynyt olet, kun et jaksanut "leikkiä" ruuallasi loputtomiin. Toivon, että videosi herättäisi edes ne loput teiniangstiset lopettamaan tuon sairaan huomion haun ja nauttimaan elämästään TERVEENÄ. Eiköhän niitä ongelmia ehdi elämään tulla jokatapauksessa joskus, halusi tai ei.

  Hienoa kuitenkin, että olet myöntänyt itsellesi keksineesi tuon koko pirullisen esittämisen. Senkin ajan olisi voinut käyttää paremmin, eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta sun kaltaset kommentoijat on jotenkin oudosti tosi sulosia ;3 Tai siis tietämättä käytännössä yhtään mitään mistä puhut, kirjotat tosissas romaanin kuinka tiedät paremmin kun erikoistuneet lääkärit, fysioterapeutit ja sairaanhoitajat sen että onko mulla anoreksia vai ei. Ylipäätänsä mieti sun kommentin tarkotusta: vetää pimppirage tuntemattomalle siitä että sillä ei oo anoreksiaa sun mielestä. Usko itseesi ja tietämykseesi on koskettavaa. Myös semmonen sulonen naiivius että anoreksia on sitä kun painaa -20kg ja on käytännössä jo kuollut, ja että vasta sillon pitää saada apua, on myös liikuttavaa. "Olit suhteellisen normaalikokoinen", no kai sä sitten elät jossain oudossa maailmassa missä ihmiset ei paina mitään, hyvää satumaailmaa sinullekkin. Mutta tiedätkö, kaikessa suloisuudessasi jatka toki kommentointia, eli hyvää päivänjatkoa!

   Poista
 72. Anonyymi15.7.13

  Jos kirjoitukseni ei olisi kolahtanut, et olisi noin näyttämisen haluisesti ärähtänyt. Luulen kuitenkin tietäväni sinusta enemmän kuin sinä minusta ihan jo sillä että kerrot asioita julkisesti blogissasi, joten sinähän se tässä varsin hupsuksi heittäydyit tehdessäsi päätöksiä siitä mitä minä voin tietää ja mitä en ;3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mua olis jotenkin "kolauttanu" toi sun romaani niin olisin tosissani kertonu sulle mielipiteeni. Mutta mua ei kiinnosta. Se mitä sä tiedät mun blogin tai youtube-kanavan kautta on kyllä niin surkeen olematonta että musta on entistä oudompaa kun jatkat vielä jollain oudolla "sä et tiedä mitä mä tiedän" mafiahöpötyksellä. Sä et oo ensimmäinen ihminen blogimaailmassa joka menee tolla asenteella etkä varmaan viimenenkään.

   Poista
 73. Anonyymi15.7.13

  Varmaan kävi mielessä tämän videon tehdessäsi, että saatat saada siitä kritisointia? Kuinkahan kauan sinä itse olet käyttänyt aikaasi kyseisen videon kasaamiseen, veikkaan että aika paljon enemmän kuin minä kommenttiini. Jos annat tuollaisia lausuntoja julkisesti, niin silloin olet valmis myös siihen, että saatat saada kovaakin kritisointia. Silloin on aivan turha kummastella, jos joku jaksaa ajaa omaa näkemystään nielemättä aivan kaikkea mitä yrität videolla ihmisille syöttää. Et voi puhua kaikkien maailman anorektikoiden puolesta, sillä jokaisen sairaus on yksilöllinen. Ja mun "satumaailmasta" sen verran, että en ole kyllä ennen törmännyt "anorektikkobloggaajaan", jonka sairauden todenperäisyyttä olisi epäilty yhtä paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missään kohtaa en oo maininnu puhuvani "kaikista maailman anorektikoista" vaan luotan siihen että katsoja ymmärtää etten puhu kaikista vaan teen karkeita yleistyksiä, käytän sarkasmia ja provosoin. Satumaailmasta mainitsin siks, että ehkä se on ihan hyvä ottaa hoitoon sillon kun sitä tarvitaan, heti, eikä monen vuoden päästä kun ollaan jossain surkeimmassa mahdollisessa kunnossa. Sillon kun anoreksia on sitä glamouria kun pysyy juuri ja juuri hengissä. Se että mun tilanteessa asiaan puuttuttiin aikasessa vaiheessa on enemmänkin onni kun jotain mitä kukaan pitää turhana. Musta sä saisit varmaan mielenkiintosen opetuksen jos puhuisit jonkun lääkärin kanssa, että onko järkevää laittaa 44 kilonen tyttö (bmi siis 16,6) jonka sydämen lyöntitiheys on hidastunu ja vääristyny, valkosolujen tuotanto selkäytimessä loppunu ja jolla on nälkäpsykoosikohtauksia, hoitoon heti. Sä tuskin saisit vastausta että joo annetaan sen virua vielä muutama vuosi onnensa nojassa, että se on sun mainitsemien "oikeiden" anorektikkojen tasoa. Ja muuten hei, ihan näin mielenkiinnolla, tiedätkö mikä anoreksian diagnoosin aiheuttaa? "Vaikeimmissa muodoissa painoindeksi voi laskea alle 13:n, jolloin paino voi olla alle 30 kiloa." Vaikeimmissa. Normaaleissa olosuhteissa se, että laihtuu merkittävästi, kuukautiset jää pois jne on se millon aletaan puhua anoreksiasta. Se että koska pitää mennä letkuhoitoon tai vastaavaan on lääkärien päätettävissä, ja se on ihan positiivista koska vaikka säkään et sitä itse ihan vielä ymmärrä, sitä ei näe ulospäin.

   Ja mua ei olis todellakaan kiinnostanu vastata tätä kaikkee sulle ellen ajattelis sitä että sä meet laukomaan sun totuuksias jollekkin, joka on vielä herkässä vaiheessa sairauttaan. Sä saat pitää mua maailman tappiin feikkianorektikkona, mutta mitä pidemmälle sä jatkat tätä kommentointia ymmärtämättä ite miten järjettömältä kuulostat, sitä enemmän mä tunnen sua kohtaan myötähäpeää. Jos sun tarkotus oli alunperin vaan provoisoida niin onneksi olkoon, tehtävä suoritettu.

   Poista
 74. Anonyymi18.7.13

  Usko tai älä, aika moni tuntee sua kohtaan myötähäpeää tota videota katsoessaan. Oot nenäkäs pikkutyttö, joka luulee olevansa hyvinkin aikuinen ja kypsä. Ja ihan näin btw. tiedän kyllä syömishäiriöistä enemmän kuin arvaatkaan. Mutta se siitä, en ala tän enempää kommentoimaan juttujasi koska olet selvästikin liian lapsi ymmärtämään asioita laajemmin kuin omasta näkökulmastasi.

  Ps. Turha heittää tähän kommenttia perään, en sitä todennäköisesti tule lukemaan. Mutta ymmärrän, jos sun "egosi" kokee kolauksen mikäli oot heittämättä sitä kuuluisaa viimeistä sanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi2.8.13

   Hienoa että joku selvästi vitun kypsä ihminen jaksaa tulla jakamaan omaa turhautumistaan elämäänsä toisten blogeihin. Taitaa omaa ikää olla ehkä se 18 ja "aikuisena" pystyt kertomaan miten asiat ovat :) Ja jos tiedät syömishäiriöstä niin paljon taitaa henkilöltä löytyä oma syömishäiriö joka selittää sen että jaksat tulla aukomaan päätä niille ihmisille jotka eivät ole helvetin lihavia.

   Poista