sunnuntaina, tammikuuta 15

Moidododod! t. 7-lk Kuisma

Hii, purin muuttolaatikoita (huijaan, oikeesti siirtelin niiden tavaroita vaan toisiin laatikoihin)
ja löysin tämmösen aamunavauksen jonka tein 7-luokalla, jos oikein muistan.
Mietin sitten että kun en oo mitään järkevää ikuisuuksiin postaillu niin kirjottelempa tän sitten tähän!
Varmaan aika kulutettuja aiheita mutta tää oli vielä ennen niitä mun omia syömishäiriöaikoja
niin musta tää oli jotenkin kiinnostavampi kun että nyt kirjottaisin saman.


Kauneusihanteet

Nykymaailma on suurempi kuin ennen, joka tarkoittaa suurempia selviinjäämisen paineita.Ihmisistä halutaan tehdä voimakkaita, älykkäitä, nopeita, menestyviä, sitkeitä, kestäviä ja kauniita.
Osaksi työhön, osaksi kauniimpaan koko maailman kattavaan katukuvaan.
Kun ihmisen olemukseen aletaan puuttua, siihen tahdotaan puuttua voimakkaasti, muovailla ihmistä kuin muovailuvahaa. Kai näin on ennenkin ollut, nykyään vaan on paremmat resurssit siihen. Botox, silikoni, kirurgin veitset ja rasvaimut: koko ihminen leikellään, kohotellaan ja muovaillaan uudeksi.
Lasku tulee perässä.
Korviini kantautui pieni aika sitten mielenkiintoinen mainos, joka jo ensimmäisellä soittokerrallaan särähti pahasti korvaani. "Ei enää bad hair dayta, ei enää ulkonäköpaineita!" lehteä mainostava kuulutus lupaili. Huomaako joku muukin ristiriidan? Miksi kukaan murehtisi bad hair daysta tai ostaisi kauneuslehtiä jos ei olisi pakottavaa tarvetta olla kaunis? On lähes jokaisen ihmisen velvoite näyttää hyvältä, eikä kukaan edes kysy, mikä lopulta on hyvännäköinen. Onko se 70-vuotias hymyilevä isoäiti, joka odottelee lapsenlastaan mummolassa, vaiko trendikäs, uudelleen muovailtu ja ilmeetön silikonikauhistus? Ihmisten ei anneta ikääntyä, sehän tarkoittaa käytännössä sitä, ettei muisti, lisääntymiskyky ja muut tärkeän toiminnot pelaakkaan niin kuin nuorilla. Niinpä muokatulla ulkonäöllä voidaan luoda illuusio mm. tehokkaammasta työntekijästä.
Naisten ulkonäön merkitys työelämässä ollaan tutkittu, ja jonkun tutkimuksen mukaan nainen etenee huomattavasti helpommin työelämässään hoikkana. Hoikkuus kun kertoo "itsehillinnästä ja itsekurista", ja mitä sen parempia ominaisuuksia työntekijältä voidaan vaatia? Samalla mietin, täytyykö se silti lunastaa itseään rääkkäämällä lenkkipoluilla? En tietenkään väitä, että monet eivät tekisi sitä vaan liikunnan ilosta tai että liikunalla on jotenkin negatiivinen vaikutus ihmiseen, ei, puhun siitä kuinka monien motiivi perustuu yksinomaan siihen, että kelpaisi muille. Halutaan muiden hyväksyntä, siitä niin monet paineet kumpuavat. Huhkitaan salilla ja treenataan lenkkipoluilla ettei vaan vastaankulkijat kaupungilla rypistäisi otsaansa kun huomaa vähän leveämmät reidet kuin lehtien malleilla, tai mahan joka ei olekaan täydellisen litteä.
Lukiessani monia mielipidekirjoituksia ja kolumneja kauneusihanteista, olen myös pari kertaa nähnyt toisenlaisen idean: Yritetäänkö täydellisellä ulkonäöllä peittää jotain? Sitä, ettei nätin ulkokuoren alla olekaan mitään. Haetaanko sillä itsekunnioitusta tai sopusointua itsensä kanssa?
Rehellisesti sanottuna, en usko, että vaikka kuinka parantelisi itseään koko ajan, saisi sillä hyvää itsetuntoa. Monestihan puhutaan, kuinka teineillä on ongelmia oppia tuntemaan oma kehonsa ja hyväksymään se, koska murrosiässä keho muuttuu niin paljon. Eikö se oli aikuiselle yhtä vaikeaa? Kun "aiempaan" kroppaansa ei ole tyytyväinen tai sinut sen kanssa, miten se voisi onnistua keinotekoisen "uuden minänsä" kanssa?
Nainen, joka vierastaa vartaloaan eikä hyväksy sitä, saa varmasti pintapuolista egonkohotusta silikonirinnoista, kun yhtäkkiä kaduilla päät kääntyvät ja iskulauseita satelee, mutta onko sillä kokonaiskuvaan ja itsensä arvostamiseen mitään vaikutusta? Kuinka moni meistäkään ajattelee, että tärkeimmät ihmissuhteemme perustuvat toisen ulkonäköön. Siispä, lähituttumme saattavat ehkä tykätä ulkonäöstänne, tai olla tykkäämättä mutta kuitenkin oletettavasti heitä kiinnostaa se, keitä todellisuudessa olemme. Mistä puhumme, mille annamme arvoa.
Takaisin kuitenkin median pariin. Kyselin blogissani (huom! galleriapäiväkirja) tutuilta ja tuntemattomilta, tuleeko heille ulkonäköpaineita mediasta. Ilokseni muutama vastasi kielteisesti, joskin suurinosa myöntävästi. Blogiini vastaili vain tytöt, mutta suoritin samaa kyselyä myös pojilta kasvokkain ja netin välityksellä. Kukaan pojista ei myöntänyt, mutta yksi kertoi kaverilleen aiheutuvan paineita pornosta.
Pojat ovat siis melko immuuneja tälle kyseiselle ongelmalle nimeltä ulkonäköpaineet. Ulkonäköpaine, joka käyttäytyy kuin koira, haistaen pelon ja heikoimmat yksilöt ja käyden niihin kiinni nujertaen ne pala palalta.
Vastustetaan siis tätä lähestyvää petoa: seuraavalla kerralla kun joku heittää jotain negatiivista liittyen ulkonäköönne, älkää ottako itseenne vaan nostakaa päänne pystyyn. Olkaa se joka haluatte, olkaa se itsellenne älkääkä alistuko valmiisiin muotteihin vaan valloitetaan maailman omana, kauniina ja persoonallisina itsenämme! (~Hihii, syy 103488575 miks mua vihattiin yläasteella :-----D)

superlaiheliini!
Jotain joskus samoihin aikoihin otettuja kuvia mitä toi teksti on kirjoteltu.

20 kommenttia:

 1. Siis kuka tää brunetti tyttö näis kuvis on? :o

  VastaaPoista
 2. Ku katoin nää kuvat tästä postauksesta olin koko ajan vaan sillee: wow ku sä oot kaunis!

  Ja asia tekstiä taas kerran :)

  Ps. Toi ylätunnistejutsku on vielä beige

  VastaaPoista
 3. Sahin: ;__; 9kk ei siis vielä riitä että tunnistaisit mua. Saat kaulimesta päähän kun nähään!

  Vilma: Oii kiitos :3♥ Ja näemmä! Ehkä jaksaisin huomenna muokata.

  VastaaPoista
 4. tyttö olet tajuttoman kaunis, pus <3

  VastaaPoista
 5. Anonyymi16.1.12

  aaw hei hyvä teksti vaikka olitkin vasta seiskalla! :3

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunis neiti! ♥

  VastaaPoista
 7. Hahha pakko liittyy kuoroon, mut MITEN KAUNIS OOT!

  VastaaPoista
 8. Anonyymi16.1.12

  Lol oot ihan vitun ruma enkä ikinä haluais näyttää sulta ku oot tommone enkä todellakaan ikinä oo ollu sulle kateellinen sun ulkonäöstä ku oot tollane säälittävä ja sun silmäs on ihan jäekyttävät ja oot superpaska kuvaaja ja vihaan sua aivan saatanasti

  <3llä tahmatursu

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi16.1.12

  olitpas sä nätti jo seiskalla, ite olin sellanen rotta että en ees ite kehtaa kattoo niitä kuvia :DD onneks teemukin käytti sillon lenkkareita ja sillä oli keskijakaus, se vähän helpottaa mun sydäntä raastavaa tuskaa menneisyyden ulkonäöstäni...

  VastaaPoista
 11. olipa hyvä teksti, ja vielä parempi ku miettii kohtuu nuorta ikää kun kirjotit! (: ja hei mä viel muistan tän hämärästi kun kuulin keskusradiosta!

  VastaaPoista
 12. AAAAaaaa kiitos kaikki olin aika super awwwwws kun lueskelin nää ♥

  Soufi, En usko että oot ollu rotta ;> ♥

  ja hyvää iltaa mr/mrs/ms tahmatursu: Pitäiskö mun tunnistaa tahmatursu nick vai mitä? Tai tuskin oli kovin pokalla kirjoteltu :D
  Niin ja ihan hyvä ettet tahdo näyttää multa, tai siis ois se aika paskaa että musta ois joku kopio ;)

  VastaaPoista
 13. JA TAHMATURSU SÄ NÄYTÄT MULTA HAHAHAHAHHAHAHAAH XDDD

  VastaaPoista
 14. ^these
  Ei pojille ehkä mediasta tulekaan suoritus- ja ulkonäköpaineita vaan omasta ympäristöstä, muista pojista - niistä, joilla on haaremi ja saakutisti "ystäviä". Ilmenee parhaiten yläkoulun loppupuolella. Luulen tämän selittävän sen puolen aika pitkälle.

  VastaaPoista
 15. Siis vihattiinko sua yläasteella järjen puhumisen takia? :D

  VastaaPoista
 16. Anonyymi18.1.12

  Ehkä tahmatursu ei ollut ihan tosissaan t.tahmatursu ;>

  VastaaPoista
 17. Ootko kaunis, kaunis vai kaunis (:

  Ps. Taize-korut ♥

  VastaaPoista
 18. Anna Manna15.8.12

  Tämän postauksen 5. kuva, mustat ihana shortsit! Mistä ostettu? Olet superkaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voisin veikata Gina Tricotia kaks-kolme vuotta sitten ;> Kiitos.

   Poista